Danas nigde ne krećite bez kišobrana: RHMZ izdao upozorenje na obilne padavine u ovom delu Srbije
Otac i sin po kiši prelaze ulicu, Foto: Zorana Jevtić, vremeradar.rs

vreme u srbiji

Danas nigde ne krećite bez kišobrana: RHMZ izdao upozorenje na obilne padavine u ovom delu Srbije

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno i svežije vrem

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i svežije vreme s kišom, a prestanak padavina očekuje se posle podne i uveče na zapadu i severozapadu. Duvaće slab i umeren vetar, a u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji i na planinama povremeno jak. Najniža temperatura biće od 15 do 19 stepeni, najviša od 18 na jugu i jugoistoku do 25 u Bačkoj, navodi Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno i svežije vreme. Ujutro i pre podne povremeno se očekuje slaba kiša, a posle podne prestanak padavina. Duvaće umeren, povremeno jak severozapadni vetar, koji će uveče biti u slabljenju. Najniža temperatura biće oko 17 stepeni, najviša oko 22.

U Srbiji će u sredu na severozapadu biti suvo, uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično s kišom. Obilne padavine očekuju se još ujutru i pre podne na jugoistoku Srbije.

U četvrtak će biti pretežno sunčano i osetno toplije vreme, sa maksimalnom temperaturom od 26 do 30 stepeni.

Nevreme snimljeno iz automobila
Nevreme snimljeno iz automobilafoto: Printscreen/Instagram/192

U petak se očekuje novo naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama, dok će od subote do utorka biti hladnije vreme, povremeno s kišom.

U Beogradu će u sredu biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo, a u četvrtak pretežno sunčano i osetno toplije, sa maksimalnom temperaturom oko 29 stepeni. U petak će uslediti novo naoblačenje s kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature, a hladnije vreme s povremenom kišom zadržaće se do utorka.

Biometeorološka prognoza za utorak, 10. septembar: Meteorološke prilike će biti nepovoljne za hronično obolele i osetljive osobe, a poseban oprez savetuje se astmatičarima, cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja, razdražljivost i bolovi u kostima i zglobovima.

Bonus video:

02:54

JOŠ MALO I KREĆE STRAHOVITA GRMLJAVINA! Meteorolog otkriva koliko će trajati OLUJNO NEVREME i da li će i avgusti biti PAKLEN

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.